ORTAOKUL ANILARIM

Herkese yeniden merhaba arkadaşlar bu gün sizlere ortaokulda neler yaşadım, neler yaptım kısaca onları anlatmak istiyorum.
6. sınıftayım... Okulun ilk günü. Tabi şubeler değişti. Herkes bambaşka sınıflarda falan. Heyecanlı bir bekleyiş var. Ailem de yanımda bu arada. Şubeleri öğrendikten sonra. Bir sınıfın tamamen seçmece olduğunu anlamıştım. Yani hocalar sevdikleri, başarılı buldukları çoğu öğrenciyi o sınıfa almışlardı. Aralara da bir  kaç tane normal seviyede öğrenci katmışlardı ki foyaları ortaya çıkmasın(!) En yakın arkadaşım o sınıftaydı. Normal seviyede sayılacak öğrencilerden o da... Ben bunu öğrendim ve yıkıldım çünkü tek hayalim onunla aynı sınıfta olmaktı... Ailemle birlikte müdür yardımcısının yanına gittik. Şubeyi değiştirmek için. Hoca bana ''çok üzüldün mü?'' dedi... Ben de söyleyemedim üzüntümü... ''yok'' dedim sadece o da ''boşver değiştirmeyelim o zaman'' dedi. E ben yok deyince ailem de tabi ki bir şey diyemedi odadan çıktık. Çıkınca ben direk ağlamaya başladım. Annem de ''neden söylemedin üzüldüğünü'' dedi. Ben o an anladım ki üzgünüm desem olacakmış bu iş. Neyse tekrar gittik ve sınıfımı değiştirdim. Sınıfa geldik. O kadar mutluyum ki size anlatamam. Sonra yanıma yan komşumuzun kızı oturacaktı. Daha doğrusu annesi zorla kızı oturtmaya çalıştı. Kız ''anne görmüyor musun arkadaşı var'' dedi. Uzaklaştılar ordan. Ben de korkmuştum arkadaşımla birlikte oturamayacağım diye... Ama belki de komşumuzun kızıyla otursaydım şuan çok çalışkan bir öğrenci olabilirdim çünkü o çok çalışkandı ve belki ona özenirdim.
Neyse... Günler geçti... İlkokuldan arkadaş olduğum başka bir kız daha vardı. Oda bu sınıftan yeni bir kızla arkadaş olmuştu. Ve biz de zamanla yakınlaştık. Şimdi 4 kişi olmuştuk! Hepsi grubu :) o zamanlar Hepsi 1 dizisi vardı. Ben hep onlara özenirdim hayaller kurardık. Çarşıda gezerken ev eşyalarına bakardık. Üniversitede beraber aynı eve çıkacağız diye... 
Ben ortaokuldayken çalışkan bir öğrenci değildim. Ama tembel de değildim.  Maalesef ki sınıf çok başarılıydı. Acaba hata mı etmiştim sınıf değiştirerek? Olsun... Dostlarım vardı. İlk matematik sınavından çok kötü bir not almıştım. Hayatımda hiç öyle bir not almamıştım. Afalladım. Notum 25ti. En yakın arkadaşımın da 28... Bizim diğer kızların da kötüydü notları. Matematik hocam bize kötü davranmaya başladı. Belki de salağız falan sandı. Hatta adını da açıkça söyleyeceğim onun. Sema hoca. Nefret edilesi... O kadar üzüldüm ki bu nota. Eve ağlayarak döndüm. Annemle birlikte çalıştık ikinci sınava. 100lük kağıt verdim. Ama nedense 98 aldım. Hata yapmadığıma hâlâ eminim. En iyi dersim Sosyal Bilgilerdi... Canım hocam. Hâlâ severek anarım onu. Sema hoca gibi değil yani. Yüksek aldım yine de gözüne giremedim. Facebookta bir grup vardı. Oraya fotoğraflar falan atılıyordu. Bizim 4lü grubumuza ''arka 4lü'' diye yorum atmıştı. ARKA DÖRTLÜ ne ya? Veli toplantılarında bizi hep küçük düşürür. Bu kızlar okumaz falan derdi. Annem de bana hep sinirlenerek dönerdi eve... Ulan 98 almışım işte daha ne yapayım? Ya da ne yaptım da bu kanıya vardın? Asla affedemeyeceğim bir öğretmen vakası maalesef. Orta 2 olduk yine aynı kadın zaten sınıf öğretmenimizdi. Diğer hocaların hiç bir sorunu yoktu gayet iyiydiler. Hani böyle yaramaz ya da kavgacı derler ya öyle biri de değildim Şu yaşıma geldim (20) daha kimseyle ağız dalaşına bile girdiğimi hatırlamam. Neden sevemedi anlamadım. Ben de zaten hiç mi hiç sevmedim onu... Biz bir de o dönem SBS'ye girmiştik. Tabi ki çok yüksek notlar alamadık. 380 falandı galiba puanım... Orta sona geçince de artık liseye yaklaşıyorduk. Ama ilkokulda sevmediğim kızlar vardı ya hani. Onlardan biriyle öyle iyi arkadaş olduk ki pişman oldum sevmediğime :) bir de haftasonları dersler olurdu bizim okulda kurs gibi. Onlara falan giderdik... Güzel geçerdi günler. Ta ki tercih gününe kadar... Puanım anadolu liselerine yetmiyordu. O dönem bizim buraya yeni bir anadolu lisesi açılacaktı o tutar ümidi vardı içimizde ama olmadı. Ama iyiki olmamış çünkü o lise şu anda yaşadığım şehirdeki en kötü anadolu liselerinden biri. Benim mezun  olduğum lise ise en iyi 2. anadolu lisesi. En büyük şükrüm bu okul konularında. İyi ki anadolu liselerine puanım yetmemiş de mezun olduğum liseye gitmişim. Biz girdikten 1 yıl sonra zaten lisem anadolu lisesi oldu ve eğitimimiz çok çok iyiydi...
Bilmiyorum ortaokul güzel miydi kötü müydü? Sınıfımı değiştirmeseydim belki Sema hoca dersime girmeyecekti. Sınıftakiler çok çalışkan olmayacaktı ve ben kendimi kötü hissetmeyecektim...  Neyse ki lise bambaşkaydı. YAKINDA :)


Buraya kadar okuyup anılarıma ortak olduğunuz için teşekkür ederim! Hoşçakalın kendinize çok iyi bakın :)



Yorumlar

  1. Matematik hocana sinir oldum öle hocalara bende rastladım inşaAllah bundan sonra rastlamaz daha iyi bi öğrencilik hatta daha başarılı bir hayat geçirirsin :)

    YanıtlaSil
  2. Eh maalesef oluyor bu tip öğretmenler. Okurken aklıma ortaokuldaki tarih hocam geldi aklıma:) Kızlardan nefret ederdi. Çektirmediği kalmazdı bizlere:) Şimdi gülüp geçiyorum ama o günlerde kabusumdu:) Kalemine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi yaa :) o da kötüymüş :) teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  3. Oluyor maalesef böyle öğretmenler. Şöyle ortaokul zamanımı yoklayayım dedim. Bizim öğretmenler oldukça iyiymiş. Onun farkına vardım.:)

    YanıtlaSil
  4. Öğretmenin davranışına çok şaşırdım gerçekten. Bütün başarılıları aynı sınıfa toplamak değil de ortaokula geçişte okulumuz seviye tespit sınavı yapmıştı ortaokuldaki sınıflarımız o sınava göre belirlenmişti.

    YanıtlaSil
  5. Sema Hoca'nın baya kulakları çınlamıştır 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde kimsenin adını vermeden yazarım yazılarımı, bu sefer direk isim verdim :))

      Sil
  6. çok tatlı anlatmışsıın. tamam devamı da gelsiin :) bi de ankara buluşmasında bak sana cevap geldi yorumlarda. gidersin yani sen de yaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Bazı insanlarla ne yaparsan yap geçinemiyorsun. Benim de hayatımda böyle bir kaç kişi olmuştur. Küs değilsin, kavga etmiş değilsin ama muhabbet de besleyemiyorsun.

    YanıtlaSil
  8. Gıcık oluyorum şöyle insanlara. İnşallah hayatında tanıdığın en kötü insan o olur da hep iyilerle karşılaşırsın🙏Sevgiler 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah çok teşekkür ederim :) kocaman sevgiler :)

      Sil
  9. Devamını bekliyorum canım. Çok güzel anlatmışsınn :)

    YanıtlaSil
  10. Ortaokul anlaşılan bayağı çalkantılı geçmiş :) Benimki de öyleydi :) Şükürler olsun ki atlattık hepsini ^_^ Ama yine de insan arada özlüyor, değil mi? :) Lise maceralarını merakla bekliyor olacağım! :)

    YanıtlaSil
  11. Bir öğretmen olarak dikkatlice okuyup analiz ettim.Malesef okulumda da siizizn Matematik öğretmeni gibi meslektaşlarım var. İyi öğretmen de unutulmuyor, kötü de. Öğrencilerimin beni hep iyi olarak hatırlayacağına eminim desem küstahlık yapmış olmam inşallah. 18 yıllık öğretmen hayatımda bana beddua edecek ya da kötü anacak öğrenci tanımıyorum. O yapılan iyilikler , dersi sevdirmeler, idol olmalar heryerde karşınıza çıkıyor. Benim gibi ingilizce öğretmeni olmuş ve olacak birçok öğrencim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öğretmen adayıyım. Seneye mezun oluyorum inşaallah. Böyle bir öğretmen müsveddesiyle aynı mesleğe sahibim... Hep böyle olun, umarım ben de sizin gibi olurum. Öğrencilerimin beni asla kötü anmasını istemem... :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Film İncelemesi | Altıncı His (The Sixth Sence)

STEFAN ZWEIG'İN HAYATI | ESRARENGİZ ÖLÜMÜ | NEDEN İNTİHAR ETTİ?

VİCTOR HUGO | BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ