13 REASONS WHY | ÖLMEK İÇİN 13 NEDEN


Herkese yeniden merhaba!
Bu gün sizlere severek izlediğim, herkesin övgüyle bahsettiği yabancı bir diziden söz etmek istiyorum.  Son zamanlarda isminden oldukça söz ettirdi. İzlemediyseniz bile duyduğunuzu düşünüyorum. Dizinin konusu kısaca şöyle; 17 yaşında lise öğrencisi olan Hannah Baker, intihar ediyor ve kendisinin ölümüne neden olan insanların her birine bir kaset kaydediyor. Onu ölüme adım adım sürükleyen sebepler bu kasetlerde saklı. Biz de bu kasetleri yine 17 yaşında ve lise öğrencisi olan Clay Jensen aracılığıyla dinliyoruz. Clay aynı zamanda Hannah'ya aşık. 



Ayrıca dizi bir kitaptan uyarlanmış. Ben kitabı okumadım ama bazı farklılıklar olduğunu duydum. Zaten her zaman öyle olur... Eminim kitap daha güzeldir :) En önemli fark şuymuş, dizide Hannah bileklerini keserek intihar ediyor ama kitapta hap içerek ölüyormuş. Ama bence dizide böyle yapmaları çok iyi olmuş, çünkü o sahne çok çok çok etkileyiciydi ve intihara meyilli olan insanların aslında intiharın ne kadar acı verici bir şey olduğunu anlamaları için de iyi olduğunu düşünüyorum. Zira insanlar diziden etkilenip intihar edebilir. 


Ölüm sebepleri de beni çok etkiledi. Sürekli Clay'in kasetine sıra gelmesini bekledim. Spoiler vermemek adına bahsedemiyorum. Ama özellikle dizinin sonlarına doğru ne demek istediğimi anlayacaksınız. Elbette ne yaşarsa yaşasın kimse böyle bir sonu haketmez. Hannah'yı izlerken gerçek hayatta bunların olduğunu düşündükçe insan daha da etkileniyor diziden. Hannah toparlanmaya çalışıyor ama ne yazık ki yaşadıkları onu bu sona sürüklüyor.


Dizide en hoşuma giden şey renk farklılıklarıydı yani Dizide Hannah hayattayken kullanılan renkler ve Hannah öldükten sonra geçen sahnelerde kullanılan renkler birbirinin tam tersi. Hannah varken dizi renkli ve güzel, Hannah öldükten sonra buz gibi... Soğuk renkler tercih edilmiş. Oldukça etkileyiciydi.



Kısacası ben de diziyi beğenen taraftayım. 13 bölümlük bu diziyi yaklaşık 3-4 günde bitirdim. Hepinize tavsiye ederim... Ne olursa olsun zorbalığa yenilmeyin!


"ve geriye bakıp da her şeyin nasıl olduğunu nihayet anladığımda, bir daha kimsenin beni incitemeyeceğine karar verdim..."

Yorumlar

  1. Bende izledim bitirdim gerçekten çok güzeldi. Geçiş sahneleri benimde gözüme çarptı, insanların ruh hali de aynı şekilde soğuktu. O kadar beğenildi ki diziyi 2. sezona uzattıklarını söylediler. Ama izleneceğini düşünmüyorum çünkü Hannah'ın nasıl bir son beklediğini gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. sezonda ne işleyecekler merak ediyorum aslında... Kaç bölüm uzatabilirlerki?

      Sil
  2. Aynen çokça duydum ama izlemeye fırsatım olmadı, ben hala intihar etmek için ne sebebi olabilir ki o yaşta bir insanın diyorum. Bakalım bu yaz izleyeceğim zaten bir sezon =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle çok sebep var ki... Son darbeyi görünce anlayacaksın zaten :) izlemelisin :)

      Sil
  3. İlginç bir konusu var... Teşekkürler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Destino, iyi bayramlar dileyerek başlıyorum. Meczup profil adlı oğlum,( ya da kızım diyeceğim zira cinsiyet anlaşılmıyor bu tür adlardan)" o yaştaki çocuğun ne sebebi olabilir intihar etmek için " demiş . Cevabın zaten tatmin edici olmuş.
    Beni üzer bu dizi, adı ilgimi çekti. Ben ancak şöyle yorum yapabiliyorum. Hayatta kimsenin neler yaşayıp, ne durumlara düşeceğini bilmeyiz. Bilsek belki bu kadar bile tadı olmazdı yaşamın. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bayramlar ablacığım :) Kesinlikle öyle... Kocaman sevgiler :)

      Sil
  5. izlersen eğer, dizi ve kitabı mukayese edersin belki bizler için :)

    YanıtlaSil
  6. İlk kitabı okumuştum ve bayılmıştım. Sonra diziyi de severek izledim ama kitabının bendeki yeri ayrı. 2. sezonu merakla bekliyorum! :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Film İncelemesi | Altıncı His (The Sixth Sence)

STEFAN ZWEIG'İN HAYATI | ESRARENGİZ ÖLÜMÜ | NEDEN İNTİHAR ETTİ?

VİCTOR HUGO | BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ