RİVERDALE | DİZİ İNCELEMESİ

Merhabalarrr :)

Hayatımda keşfettiğim en iyi dizi bana göre. Tam bana göre olan, bayıla bayıla izlediğim bir diziyi yorumlamak için buradayım. Başlıktan da anladığınız üzere adı RİVERDALE. Dizi 2017 yılında yayınlanmaya başladı. Yepyeni bir dizi yani. Bu sebeple henüz 1 sezon. Şuanda 2. sezonun çekimleri yapılıyor. Kısaca şöyle özetlemek istiyorum; Dizide bir gizem söz konusu. Bir nevi polisiye.  Riverdale bir kasaba. Aslında orada her şey çok güzel. İnsanlar huzurlu ve mutlu. Ama bir gün öyle bir şey oluyor ki. Kasabanın huzuru kaçıyor. Jason Blossom ve kardeşi Cheryl Blossom kasabadaki  nehirde gezintiye çıkıyor ve Jason Blossom , nehirde ölüyor. Cesedi bulunamıyor.


 Okulların açılacağı sırada da Veronica Lodge, annesi ile birlikte New York'tan Riverdale'ye taşınıyor çünkü babası hapse giriyor. Veronica eskiden kötü kalpli zengin bir kızdı ve buraya geldiğinde yeni bir sayfa açmak istiyordu. En yakın arkadaşları Archie Andwers ve Betty Cooper oluyor. Archie futbolcu ve müzikle ilgileniyor, Betty sıcakkanlı ve tatlı bir kız. Ve bir de Jughead Jones var. O da Jason Blossom olayını yazan bir çoçuk. Böyle bir 4lü görüyoruz dizide. Yani gençlik dizisi tadı da veriyor. Ama o bildiğimiz klasik gençlik dizilerinden değil...
                                                                    




Peki Jason boğularak mı ölüyor yoksa cinayet mi? Jason'un cesedi bir süre sonra buluyor. Alnından vurulmuş olarak... İşte bu 4'lü olayları inceleyerek katilin kim olduğunu çözmeye çalışıyor. Ve bu 4'lü sayesinde katil bulunuyor.
Gelelim oyunculara… Bence Archie karakteriyle K.J Apa mükemmel bir oyunculuk çıkarmış. Archie  okulda popüler bir çocuk. Betty’le uzun yıllardır arkadaşlar. Çok iyi bir ilişkileri var.




Betty Cooper karakterini Lili Reinhart canlandırmış ve bence çok yakışmış. Betty ise sakin bir kız aslında ama içinde farklı duygular barındırıyor. Ellerini sıktığında tırnaklarını eline geçirecek kadar güçlü. Veronica’yla da çok iyi bir dostluk kuruyor.


Veronica Lodge’ye gelince… Onu da Camila Mendes canlandırmış. Özgüveni yüksek bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Riverdale’ye çabuk adapte oluyor.


Jughead Jones’ı ise Disney dizilerini izleyenlerin çok iyi bildiği biri canlandırmış. Cole Sprouse… Jughead, Archie’nin en yakın arkadaşıdır. Ailevi sorunları olan bir karakter…


Ben diziyi çok sevdim. Umarım siz de severek izlersiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere :) Hoşçakalınn :)


Yorumlar

  1. İlgi çekici... Teşekkürler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. heey bunu listeye alayım duymamıştım oleeey :)

    YanıtlaSil
  3. İzleyesim geldi ama daha 500gb arşiv duruyor. 😀

    YanıtlaSil
  4. Bu dizinin çizgi romanları varmış çizgi romanlarını okumadan izlesem bir sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben okumadım, sorun olmaz sanırım :)

      Sil
  5. Bu dizinin çizgi romanları varmış,ben okumadım izlediğimde bir sıkıntı olur mu?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Film İncelemesi | Altıncı His (The Sixth Sence)

STEFAN ZWEIG'İN HAYATI | ESRARENGİZ ÖLÜMÜ | NEDEN İNTİHAR ETTİ?

VİCTOR HUGO | BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ