Vicdan

Tembellikten kurtulma yolları, olumlu düşünme yolları, hayata bağlanma yolları... Google amcada arattığım ve hiç bir zaman uygulayamadığım şeyler bunlar. Etrafıma bakıyorum ve insanların gayet olumlu, umursamaz, anı yaşayan tipler olduğunu gördükçe onları o kadar kıskanıyorumki. Ben neden böyle olamıyorum? Çok üzgünüm. Ben hiç bir şeyi kafama takmadan yaşayamıyorum. Ya da ne bileyim üzülecek bir şey olmasa bile hayvanlara üzülüyorum, ırkçılıkla karşı karşıya kalan insanlara üzülüyorum, ailesinden kötü muamele gören insanlara üzülüyorum yani her kötü şeye üzülüyorum. Keşke üzgün olduğumu değil de nasıl mutlu olduğumu anlatabilsem burada. ''Mutluluğun Altın Kuralları'' diye bir yazı paylaşsam mesela, binlerce yorum gelse ve herkes bana teşekkür etse.''Sayende bir nebze de olsa mutlu oldum.'' dese... Öyle çok isterdim ki şu yazdığımı yaşamayı. Maalesef ben anı yaşayan değil de kötülükleri düşünen paydadayım.
   
Benim tek mutluluğum değer verdiğim insanları mutlu görmek, onları mutlu görünce bende çok mutlu oluyorum. Burada yazılarımı okuyan, yorumlar yapan herkes de benim için çok değerli. Size üzgün bir insan olarak söyleyebileceğim tek mutluluk kuralı vicdanlı olmanız. İnsanlara kötü davranmayın, insanı insandan soğutmayın. Ben mesela insanlarla konuşmaktan korkuyorum. Bana ters bir cevap verecekler ve kalbimi kıracaklar diye. Özgür bir ülkede yaşamama rağmen kendimi özgür hissetmiyorum. Çünkü herkes mutlu ve dostane yaşamak varken kalp kırmayı tercih ediyor, bencillik yapıyor. Siz sakın böyle olmayın. İnsanları eleştirirken bile nazik olmaya çalışın.

Geçenlerde bir haber vardı duymuşsunuzdur mutlaka. Bir genç kadın şort giydiği için tekmelendi. Yahu sanane bundan be adam? Ya da zamanında başörtülü insanlar neler neler çekti. Size ne taktığı başörtüden? Bıraksanıza milleti. Bir kendi ayıplarınıza, yanlışlarınıza baksanıza. Herkese kibar ve güler yüzlü davranan insanlar o kadar azaldı ki. Bazen bende ters bir insan olabiliyorum ama hatalarımı düzeltmek için çaba gösteriyorum. Şu dakikadan sonra sizlerin de vicdanınızla hareket etmenizi rica ediyorum. Hepinizi seviyorum, siz de insanları sevin.

Sağlıcakla...

Yorumlar

  1. Böyle düşünen, düşenceli insanların olması eminim ki okuyanları mutlu ediyordur zaten. O yüzden mutluluğun altın kurallarını yazmanıza ya da yazamadığınız için üzülmenize gerek bile kalmadı, bakın: teşekkürler! :) Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yorumunuz beni mutlu etti :)

      Sil
  2. Güzel düşünce tarzı başarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
  3. Siz çok iyi bir bakış açısına sahipsiniz . Gerçekten sizin gibi insanları kaybetmemek gerek. Evet insanlar ne yazık ki çok vurdumduymaz oluyorlar . Git gide insanlıktan çıkıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. Eminim siz de öylesiniz, biz ve bizim gibilerin sayısının artması umuduyla... Sevgiler :)

      Sil
  4. Çok doğru sanane be adam. Herkes diğerlerini dizayn etmeye çalışıyor. Rahat bıraksalar insanları. Blogunuzu takibe aldım ben de beklerim. http://turgayaksoy.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle maalesef... Elbette, mutlaka bakacağım :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Film İncelemesi | Altıncı His (The Sixth Sence)

STEFAN ZWEIG'İN HAYATI | ESRARENGİZ ÖLÜMÜ | NEDEN İNTİHAR ETTİ?

VİCTOR HUGO | BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ