Anlaşılmayan kitap

Bir kitaba başladım... Zorla okutulan kitaplardan oldum olası haz etmem. Basımı şu anda olmayan, üst sınıflardan zar zor bulduğum ve hocamızın 2  hafta içinde okumamızı söylediği kitap; Birinci Dünya Savaşı. Şu anda Bilkent'te hoca olan Prof. Dr. Norman Stone'a ait bu kitap. Belki çevirisinden dolayı pek hoşlanmadım ya da belki güzeldir, iyidir, hoştur  ama 32. sayfaya kadar gelebildim ancak... Okumam için önümde 3 günüm kaldı sadece. Tarih okumak zor ama çok tarih tarih tarih olan kitaplar genelde sıkıcı olur.  Önyargılı olmak istemiyorum ama daha kitabı almadan önce sınıfta bir konuşma geçmişti;

-Hoca: Dersi alttan alan var mı?

bir kız elini kaldırdı...
-Hoca: Bu kitabın en önemli özelliği ne sence?
-Kız: ANLAŞILMAMASI!!!
...
Sonra sınıfta bir moral bozukluğu, böyle bir suratın beş karış olması falan... Şimdi gel de keyifle oku. Aslında sayfa sayısı da az. Yaklaşık 130 sayfa falan. Normalde en fazla 2 günde okunur zaten ama ne yapacağımı bilmiyorum... Neyse işte, bu derdimi de sizinle paylaşayım dedim... Herkese keyifli okumalar. En çok da bana! :)




Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba blogunu yeni kesfettim ve takibe aldim bende bekliyorumm😊

    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki mutlaka uğrayacağım :) keyifli okumalar :)

      Sil
  3. Eğer bir kitabı baştan anlayamıyorsan inan o kitap gitmiyor. Bu tür kitapların çoğunlukla dili ağır oluyor. Sanırım bu kitabı mecbur okumalisin. O yüzden sana çok çok kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ya, okumak zorundayım :( çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. O zorla okutulan kitaplar yok mu! İşte öğrencileri böyle böyle okumaktan soğutuyorlar. Sınıfta geçen diyalog çok güzeldi bu arada :D Umarım bir an önce bitmiş olur, keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormaa, bir de bizim yüzümüzü görsen o diyalogtan sonra :D Herhalde çok gülerdin :) Sabahtan beri elime almak için çaba gösteriyorum ama blogları okumak daha çekici geliyor :)

      Sil
  5. merhaba:) yeni Mim benden hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Teşekkür ederim, hemen bakıyorum :)

      Sil
  6. Merhaba Destino, hayırlı olsun yeni bloğunuz. Sadece kitap değil, zorla yaptırılan her şey bir işkence halini alıyor. Güzel bir bloğunuz var. Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle. Fırsat bulursanız bende sizi ağırlamaktan zevk duyarım sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zehra, çok teşekkür ederim, elbette fırsat bulurum bloğunu ziyaret etmek için, mutlaka uğrayacağım :) sevgiler...

      Sil
  7. Merhaba Destino, hayırlı olsun yeni bloğunuz. Sadece kitap değil, zorla yaptırılan her şey bir işkence halini alıyor. Güzel bir bloğunuz var. Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle. Fırsat bulursanız bende sizi ağırlamaktan zevk duyarım sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Zamanı kısaltılan, önceden ön yargılarıyla insanların beynine ket vuranlardan hızla uzaklaşasım gelir. Seni çok iyi anlıyorum canım şu an ben de aynı durumdayım Yağmur Atsız'ın Meçhul Genç Gazetecilere Mektuplar kitabı elimde sallanıyor. Umarım en kısa sürede bitirip rahatlarsın canım, çok sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canımm, ne güzel bir yorum bu böyle :) bir an önce bitse de kurtulsam diyorum gerçekten, sana da iyi okumalar, çok çok sevgiler ❤

      Sil
  9. Okunması zorunlu olduğundan dolayı anlaşılmıyordur bence. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  10. Biliyor musun Destino, lisedeyken tarih derslerini sevmezdim. Sıkılırdım. Ablam lise tarih öğretmenliğinden emekli, kitap kurdu bir hanımdı. Çok rahatsızdı, kalp ameliyatları, yaşlandıkça eklenen hastalıklar... :( Ben ona eşimi kaybettikten sonra vefat edene kadar her şeyiyle ilgilendim. Amaaan bana bir anlatırdı, "Öyle tarihi bilmemek olmaaz..." diye. Bana sevdirmeyi başardı. Ona 'hocam' derdim, hoşuna giderdi. "Geçmiş zaman olur ki, hayali cihan değer..." misali çok özlüyorum onu.

    Kolay gelsin derslerinde kızım. Dilerim sevimli gelir kitap. Gerçekten dayatılan şeyler irite ediyor insanı. Şimdilik gidiyorum ama sık sık ziyaret edeceğim. Bir de bloğuna maille abone ol butonu eklesene canım. Aradım, göremedim. Sevgilerimle Destino :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başınız sağolsun...
      Tarihi çok seviyorum inşallah 2 seneye ben de öğretmen olacağım ablanız gibi ama böyle kitaplar çok canımı sıkıyor, burda paylaşayım dedim işte :)

      Tamam ekleyeceğim, çok çok sevgiler :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Film İncelemesi | Altıncı His (The Sixth Sence)

STEFAN ZWEIG'İN HAYATI | ESRARENGİZ ÖLÜMÜ | NEDEN İNTİHAR ETTİ?

VİCTOR HUGO | BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ