The Gift ( Geçmişten Gelen)

Herkese yeniden merhaba! :) bu gün yeeppyenii bir film önerisiyle buradayım :) başlayalım o zaman...

                               




TANITIM


Simon (Jason Bateman) ve Robyn (Rebecca Hall) çifti için her şey yolunda gitmektedir. Yeni ve çok güzel bir eve taşınmışlardır, hayatlarından şikayet etmeleri için hiçbir neden yoktur. Ancak Simon'ın lise arkadaşı olan Gordo (Joel Edgerton) ile karşılaşmaları hayatlarını alt üst edecek bir sürecin başlangıcı olur. İlk başta Gordo'yu tanıyamayan Simon, Gordo'nun gönderdiği pahalı hediyeleri, habersiz ziyaretleri ve tuhaf tavırlarının yardımıyla ortak geçmişlerindeki büyük bir sırrın açığa çıkışına şahit olur. Robyn de bu sırrı öğrendikçe kendi ilişkilerini sorgulama gereği duyacaktır.


Vizyon Tarihi: 14 Ağustos 2015

Süre: 108 dk

Orijinal Adı: The Gift



Size son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden biri olan ‘’The Gift’’ adlı filmden bahsetmek istiyorum. Senaryosu  Joel Edgerton’a ait ve yönetmeni de o. Ayrıca filmde oyunculuğuyla da ne kadar başarılı biri olduğunu kanıtladı benim gözümde. Hem senarist, hem yönetmen hem de oyuncu.
Filmde başlarda sürekli ‘’bu adam neden böyle yapıyor?’’ ya da ‘’derdi ne bunun?’’ gibi cümleler aklınızdan geçiyor fakat film ilerledikçe olayları çözmeye başlıyorsunuz. Tam olarak çözmeniz için sonuna kadar izlemeniz gerekiyor.



Konusu dram ve gerilim olan ‘’The Gift’’(Türkçe’ye çevirilmiş adıyla Geçmişten Gelen) isimli film oldukça etkileyici bence.  Aileye dışarıdan giren biri veya bir tehdit sinema için önemli bir unsurdur. Çoğu filmde bununla karşılaşırız. Burada da bu tehditi oluşturan kişi Gordo isimli kişidir. Onu da filmin senaristi ve yönetmeni canladırmış ve bence harika olmuş… Aileyi korumaya çalışan ‘’baba’’ ya da ‘’evin reisi’’ de sürekli ondan kurtulmanın bir yolunu arıyor…




Gordo sürekli hediyeler gönderek eski arkadaşı Simon ve eşini etkileyemeye çalışıyor aslında bana göre sadece eşi Robyn’i etkilemeye çalışıyor ve sık sık onları ziyaret ediyor. Bu hareketleriyle Robyn’in sempatisini kazanırken, Simon’un sinirlerini  bozuyor. Bu olaylarla film ilerliyor ve Robyn’in bir şeylerden şüphelenmesi ve çözmesi sonucunda yavaş yavaş biz de her şeyi öğreniyoruz. Bir replikle devam edelim.


'' Lise yıllarından sonra bazı insanlar hiç değişmez...''









Filmde yalanlar, güvensizlik ve psikolojik yıkım havada 
uçuşuyor adeta. Keyifle izleyeceğinizi umuyorum.
Baştan beri bir sır olduğu belli,ama beni en çok etkileyen şey ise filmin sonunun da sır dolu olması. Son sahneleri izlediğinizde eminim ağzınız açık kalacak ve en sonunu izlediğiniz de ise aklınız karışacak.







Yorumlar

  1. ben de filmkolikim yaaaa var bende de bol film seçeceğin zaman bakarsın. baksanaaaa, bir deee, feyste de blog gruplarımız var ki, feysin varsa sen de katıl, orda da yazılarını paylaşabilirsin feys gruplarında, yoksa feysin, blog için aç bak bi tane, destino diye açarsın, gelirsin ki, bak blogumda yanda var sosyal medya hesapları, ordan arkadaşlarımıza da ulaşabilirsin, twit ve insta da olabilir, yine destino olarak açabilirsin bak. hepimiz öncelikle blog yazıyoz ama işte diğer yerlerde de var burdaki arkadaşlarımız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feysim yok ama instagramim varr, açabilirim amaa :) instagram adım basucumdaki.blog :) şimdi seni bulup takip edeceğimmm ❤❤

      Sil
    2. feys aç gruplarımız çokoş insta da bak benden diğer arkadaşlarımıza da gidebilirsin ki :)

      Sil
    3. Tamamm yarın halledicemmm :)

      Sil
  2. Neymiş o sır merak ettim, böyle yazınca insan izlemeden edemiyor, en kısa zamanda izleyeceğim :) Hikayelerin yanında arada bir böyle paylaşımları da devam ettirmelisiniz bence, film önerileriniz çok iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuldan dolayı izleyemiyorum bu aralar ya :( izlediğimde direk yazacağım bloğa :))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Film İncelemesi | Altıncı His (The Sixth Sence)

STEFAN ZWEIG'İN HAYATI | ESRARENGİZ ÖLÜMÜ | NEDEN İNTİHAR ETTİ?

VİCTOR HUGO | BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ