The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi)







TANITIM


Her Şeyin Teorisi, dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking'in hayatını anlatan yönetmenliğini James Marsh'ın yaptığı biyografik dram filmidir.
Filmde, bilim tarihini değiştiren teorileriyle bilinen İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in hayatının belli bir kesiti ele alınıyor.
Hawking’in hayatı, 21 yaşında kapıldığı hastalık sebebiyle gittikçe zorlaşmaya başlar. Öğrencilik yıllarında tanıştığı ve aşık olduğu kadın, hastalığına rağmen onu bırakmaz ve evlenirler. Evli kaldıkları 26 yıl boyunca eşi, Stephen Hawking’in en büyük destekçisi ve yardımcısı olur.

Stephen Hawking’i  Eddie Redmayne canlandırıyor. Filmin yönetmenliğini ise  Oscar ödülü sahibi James Marsh yapıyor.


Ayrıca bu film ile Eddie Redmayne Oscar ödülünün sahibi oldu.

Vizyon Tarihi: 27 Şubat Cuma 2015
Süre: 123 dk
Orijinal Adı: The Theory of Everything



Stephen Hawking'in babası aslında tıp okumasını ister, fakat o matematiği çok sevmektedir ama gideceği üniversitede matematik bölümü olmayınca fizik bölümünü tercih eder. Çoğunuz Stephen Hawking'in kim olduğunu bilirsiniz ya da en azından adını duymuşsunuzdur diye düşünüyorum. 
Üniversiteye başladıktan sonra 21 yaşındayken ALS hastalığına yakalanır ve kendisine 2 yıl ömür biçilir. 




Bu hastalık zekasını asla etkilemeyen ama günden güne onu bitiren bir hastalıktır... Bu hastalığı öğrenmeden önce bir kız arkadaşı vardır. Jane... Aslında hayatını değiştiren kadın diyebiliriz. Jane, Stephen'ın hastalığını öğrendikten sonra ona en büyük desteği veren kişidir. Çünkü ona gerçekten aşıktır. Jane hiç bir zaman umudunu kaybetmeden Stephen ile evlenir. 

Replik: ''Zamanımız olduğu sürece bir arada olmamızı istiyorum.''




Jane ve Stephen 1965 ve 1991 yılları arasında evli kalır ve Jane, Stephen'a 3 evlat verir. Mucizevi gibi gelse de çok güzel bir duygu olmalı.




Filmde azmin sınırları net bir şekilde gösterilmiş... İnsan isteyince neler yapabiliyormuş dedirtiyor. Yalnız filmde Stephen Hawking'in teorilerine pek değinilmemiş, daha çok yaşam mücadelesi, aşk ve dram önplanda tutulmuş...




Aslında filmi uzun uzun anlatmak istiyorum ama izleyince her şeyi kendiniz görün de istiyorum bir yandan... Jane ve Stephen bir süre sonra ayrılıyor, bunu öğrenince üzüldüm aslında çünkü Jane gerçekten mükemmel bir eş... Ama şuanda hala 2 dost olarak hayatlarını devam ettiriyorlarmış ve 3 tane de torunları varmış :)

Filmde oyuncularla ilgili bir yorum yapmam gerekirse, ben Eddie Redmayne'i zaten çok beğeniyorum ve bu filmi izledikten sonra gerçekten oscarı hakettiğine inandım. Felicity Jones da çok iyiydi bence. Yönetmen de zaten oscarlık. Yani film çok başarılı...





Benim söyleceklerim bu kadar... Tavsiyemdir. İyi izlemeler :)


''Nefes aldıkça umut vardır...''






Yorumlar

  1. Sinemada izlemiştim, dediğiniz gibi teorilerinden çok hayat hikayesine değinilmiş, çok da güzel olmuş. Yine de evreni anlamak/anlamlandırmak noktasındaki görüşlerine yer verilmişti. Jane'in her şeye rağmen ona karşı bağlılığı gerçekten takdir edilecek türdendi, son derece etkileyici. İnsanı hem hüzünlendiren hem de moral aşılayan bir filmdi bana göre. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size özellikle moral aşılaması konusunda, yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. danimarkalı kızdaki oğlan di mi buuuu :)

    YanıtlaSil
  3. Bu adamın hikayesi çok etkileyici. Belgesellerde rast geliyorum. Filminin olduğunu bilmiyordum gördüğüm iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  4. Böyle bir konuyu ele alıp farkındalık yarattığınız için teşekkür ederim. Stephen Hawking'in hikayesini okumuştum. Mücadelesi, kararlılığı inancı hayata karşı yapmış olduğu teorileriyle bir bütün olmuş. Örnek aldığım bir kişi. Eşinin desteği bunları yapmasında büyük rol oynadığı inancındayım. Sonun da ayrılık olmasını söyle değerlendirdim. Her şeyin bir zamanı vardır. Onlarında misyonu buraya kadarmış diye düşünüyorum. Belkide yanılıyor da olabilirim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de haklısınız :) teşekkür ederim yorumunuz için, saygılar...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Film İncelemesi | Altıncı His (The Sixth Sence)

STEFAN ZWEIG'İN HAYATI | ESRARENGİZ ÖLÜMÜ | NEDEN İNTİHAR ETTİ?

VİCTOR HUGO | BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ