77 Milyon Kişiyiz, Hepimiz Ayda 1 TL Versek?- Yardım Projesi




Arkadaşlar herkese merhaba, bu gün size ne kitap yorumu, ne film yorumu ne de bir hikaye paylaşacağım. Bu gün kendim için değil yardıma muhtaç insanlar için yazıyorum. Öyle internette sayfaları dolanırken bir siteyle karşılaştım. Keşke benim aklıma gelseydi dedim içimden, çok güzel bir fikirdi çünkü. Üniversiteli  7 arkadaş karar vermiş ve sadece ayda 1 lira toplayarak insanlara yardım edelim demiş. Düşünsenize 77 milyon insan ayda 1 lira verse ne kadar iyi bir para birikir! Ben de dedim ki madem benim aklıma gelmedi, sayemde 3-5 kişi bile bu oluşumu duysa benim için kârdır ve muhtaç insanlar için de.


Bu arkadaşlar paraları telefonumuza attığımız liralar sayesinde topluyor. Yani her zaman internet paketi, sms ya da dakika yapmak için attığımız o liralar var ya onlardan. Bence bu paketleri yapan çoğu insan için 1 lira çok az bir miktar ve bu oluşum 1 liradan tek bir kuruş bile fazlasını kabul etmiyor. Sadece 1 lira… Sitede şeffaf bir kumbara var ve buradan ne kadar para biriktiğini de görebiliyorsunuz. Ayrıca yapılan yardımlar hangi derneğe gidiyorsa tek tek hepsinin adı, ne kadar yardım yapıldığı ve makbuzu siteye yükleniyor. Blogger arkadaşlarımdan tek isteğim bu konu hakkında bir yazı yazmaları, kesinlikle benim paylaşımımı her yerde paylaşın diye yazmıyorum bunu.  Tabi ki vakti olmayanlar benim bu paylaşımımı da profillerinde paylaşabilirler, vakti olanlar bu işi bir duyursun diyorum ben. Sosyal medya hesaplarımızda da paylaşalım.  Siteden gönüllü olabilir ya da cep telefonunuzdan boşluk bırakmadan 1TL yazıp 8071’e gönderebilirsiniz gelen mesaja ‘’evet’’ yazarak cevap verdiğinizde gönüllü üye olmuş oluyorsunuz, istediğiniz an da bunu iptal edebilirsiniz. Her ay vermek zorunda değilsiniz bu miktarı. Durumunuzun müsait  olduğu aylarda gönderip üyeliğinizi daha sonra iptal edebilirsiniz. Geriye kalan her şey sitede ayrıntılı olarak anlatılmış. En azından girip bir okuyun lütfen.

Herkese kocaman sevgiler :)



Yorumlar

  1. Çok güzel bir karar gerçekden güzel bir mebla ancak bu paranın kesin olarak yardıma ihtiyaç kişilere gideceğine nasıl kesin gözüyle bakıcaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedim ya makbuzları paylaşıyorlar diye, siteyi ziyaret ederseniz göreceksiniz :)

      Sil
  2. Çok güzel bir uygulama. Düşüncelerimiz arasında hep bir yer edinmiştir böyle yardımlar fakat gençler icraata geçmiş.. :) Taktir ettim doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle gerçekten, her şeyi öyle iyi ayarlamışlar ki bir de... Umarım daha çok insan duyar :)

      Sil
  3. Muhteşem bir uygulama olmuş canım, iyi ki yazdın bitanem <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir şeye denk gelince sizin gibi iyi yürekli insanların da haberi olsun istedim ❤

      Sil
  4. Ne kadar güzel senin yüreğin yaaa :)
    Hemen yarın paylaşacağım. Hatta diğer sosyal hesaplarımıza da koyalım, daha çok kişi duysun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim senin yüreğin de öyle, çok iyi olur canım :)

      Sil
  5. Çok iyi fikir ne güzel değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hiç kimseye dokunmaz 1 lira vermek, nelere para harcamıyoruz ki... :)

      Sil
  6. Efendim çok güzel bir düşünce, çok güzel bir uygulama olmuş, paylaştığınız ve bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  7. Bence de harika bir fikir. İnsanların aklı kalmasın diye makbuzları paylaşmaları da çok güzel. Bazen yollarda fidan dikeceğiz diye insanlardan para alıp isim yazıyorlar ama herhangi bir gerçekliği var mı yok mu bilmiyoruz. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gerçektir, insanların içindeki güzel duyguların körelmesini hiç istemem... Yanlış yerlere gidiyordur diye çoğu insan iyilik yapmaktan çekinir oldu.

      Sil
  8. Güzel bilgi. Bir faydamız olur umarım... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Çok güxel bir uygulama gerçekten, paketten kalan 1₺min nereye gideceği belli oldu ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim canımm :) Allah hayrını kabul etsin :)

      Sil
  10. Çok güzel bir proje üstelik makbuzları yayınlaması güven verici . Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Film İncelemesi | Altıncı His (The Sixth Sence)

STEFAN ZWEIG'İN HAYATI | ESRARENGİZ ÖLÜMÜ | NEDEN İNTİHAR ETTİ?

VİCTOR HUGO | BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ